Управління відходами: U-LEAD починає навчальну програму для громад

Управління відходами: U-LEAD починає навчальну програму для громад

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» організує навчання для представників громад щодо розробки планів управління відходами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на порталі "Децентралізація".

"Для участі у програмі буде відібрано 12 територіальних громад, населення яких не перевищує 50 тисяч жителів. До участі у програмі запрошуються громади із Дніпропетровської, Кіровоградської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організатори заохочують до участі у програмі громади, які у перспективі зможуть розробити спільні проєкти.

Громади матимуть змогу за підтримки досвідченого експерта, працюючи в робочій групі з обміну досвідом з колегами з інших громад, розробити та/або адаптувати місцевий план управління відходами, вивчити найкращий міжнародний та український досвід у цій сфері.

Читайте також: Гурівська громада на Кіровоградщині витратить ₴22 мільйони на проєкти розвитку освіти

Програма впроваджуватиметься онлайн і передбачає проведення 8 логічно пов’язаних навчальних заходів, що поєднують теоретичні та практичні семінари (з 10 березня 2022 року по 2 червня 2022 року). Крім того, 4 квітня відбудеться віртуальний навчальний візит у громаду, яка має успішний досвід управління відходами. Передбачено надання консультативної підтримки експерта U-LEAD на етапі підготовки та розробки місцевих планів управління відходами з 16 березня до 23 липня 2022 року.

Під час навчання представники громад зможуть більше дізнатися про основні зміни законодавчого та нормативно-правового характеру у сфері управління відходами в Україні, кращі міжнародні практики та успішний український досвід, порядок розробки місцевих планів управління відходами в громадах.

Крім того, враховуючи досвід та напрацювання колег з інших громад, учасники навчання зможуть обмінятися досвідом щодо розробки та впровадження місцевих планів управління відходами та на практиці застосувати набуті знання.

U-LEAD надасть фінансову підтримку на реалізацію спільного проєкту щодо управління відходами.

Для участі у відборі необхідно заповнити форму та надіслати її на електронну пошту regops.u-lead@giz.de до 18.00 9 лютого.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

 Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-