Найпопулярніші статті українською у Вікіпедії за 2021 рік

Найпопулярніші статті українською у Вікіпедії за 2021 рік

Список
Укрінформ
Громадська організація “Вікімедіа Україна” оприлюднила список найпопулярніших статей українськомовного розділу Вікіпедії у 2021 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Вікімедіа.

Список очолила стаття “Україна”, яка вперше отримала понад мільйон переглядів за рік. До найпопулярніших також увійшли статті про англійську та українську мови, Сполучені Штати Америки та королеву Великої Британії Єлизавету II.

На другому місці у цьому списку, як і у 2020 році — Шевченко Тарас Григорович з показником 772 тисячі відвідувань. Третьою в рейтингу є стаття про Київ, яка у тогорічному рейтингу посіла четверте місце, а цьогоріч піднялася на одну сходинку вище.

Читайте також: Першу сторінку Вікіпедії з написом «Hello World!» продали як NFT

"Традиційно ми спостерігаємо, що рейтинг найпопулярніших статей залежить від того, що цікавить та хвилює українців. Наприклад, цього року зріс інтерес до тематики війни: до топу найпопулярніших статей повернулися статті про Збройні сили України та війну на сході України, а також вперше за багато років до рейтингу потрапила стаття про НАТО. Українців також стали більше цікавити кіно і серіали: стаття „Список 250 найрейтинговіших фільмів IMDb“ побила рекорд та опинилася на тринадцятому місці за популярністю, завдяки серіалу „Величне століття“ до топу ввійшла стаття про Роксолану, а завдяки „Короні“ — про Єлизавету II”, — повідомив заступник голови Правління ГО "Вікімедіа Україна" та адміністратор українського розділу Вікіпедії Микола Козленко.

10 найпопулярніших статей у 2021 році:

  • Україна (1 003 326 переглядів)
  • Шевченко Тарас Григорович (772 515)
  • Київ (623 777)
  • Леся Українка (571 087)
  • Англійська мова (431 688)
  • Українська мова (385 842)
  • Франко Іван Якович (372 660)
  • Сполучені Штати Америки (364 183)
  • Друга світова війна (364 084)
  • Київська Русь (338 542).

Вікіпедія є найбільшою онлайн-енциклопедією у світі та одним з найпопулярніших сайтів в Україні. Наразі у Вікіпедії уже понад 1 мільйон 132 тисячі статей українською мовою.

Вікімедіа Україна щорічно збирає дані та ділиться з читачами статистикою відвідувань українського розділу енциклопедії.

Як повідомляв Укрінформ, онлайн-словник сучасної української мови та сленгу “Мислово” обрав слово "вакцина” словом 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-