Першу сторінку Вікіпедії з написом «Hello World!» продали як NFT

Першу сторінку Вікіпедії з написом «Hello World!» продали як NFT

Фото
Укрінформ
На аукціоні Christie’s продали першу редакцію домашньої сторінки Вікіпедії з написом "Hello World!" у вигляді невзаємозамінних токенів (NFT) за $750 тисяч.

Про це повідомляється на сайті аукціонного дому, передає Укрінформ.

Першу версію сторінки Вікіпедії з фразою "Hello, World", що в перекладі означає "Привіт, світе", створив Джиммі Вейлз 15 січня 2001 року.

Саме так виглядала Вікіпедія в той момент, коли він налаштував програмне забезпечення.

Також на аукціоні продали iMac полуничного кольору 2000 року виходу, який Вейлз використовував для створення Вікіпедії та під час її запуску. Його купили за $187,5 тисячі.

Ім’я покупців обох лотів не розголошуються.

Як повідомляв Укрінформ, американський режисер і сценарист Квентін Тарантіно виставить на аукціон NFT OpenSea сім вирізаних сцен зі свого фільму «Кримінальне чтиво», а також рукописний сценарій стрічки та ексклюзивні аудіокоментарі.

NFT - це унікальний цифровий актив, побудований на основі технології блокчейн. Токени NFT надають художникам і творцям контенту унікальну можливість монетизувати свої роботи. Сфера цифрового мистецтва була першою, де почалося масове використання NFT завдяки здатності технології блокчейн забезпечувати унікальний підпис і право власності на NFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-