Іноземні дипломати заспівали «Щедрик» українською

Іноземні дипломати заспівали «Щедрик» українською

Фото, відео
Укрінформ
Посли іноземних країн, які були слухачами курсів української мови для дипломатів, разом з українськими колегами і народною хоровою капелою «Дніпро» КНУ імені Тараса Шевченка виконали у Дипломатичній академії всесвітньо відомий "Щедрик", який став символом різдвяних свят у всьому світі у англомовному варіанті Carol of the bell.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у святковій коляді взяли участь посли Словаччини Марек Шафін та Куби - Натача Діас Агілера, а загалом слухачами онлайн-курсу з української мови були дипломати з-понад 20 країн.

Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, звертаючись до учасників заходу, зазначила, що у нинішні напружені часи дуже важливі речі, які об'єднують людей, і "Щедрик" є одним із символів єднання.

Після виконання "Щедрика" святкові колядки виконали учасники народного ансамблю "Роксоланія", а потім усі гості свята заспівали українською "Добрий вечір тобі" і ще декілька композицій.

Читайте також: У Вінниці відбулася прем'єра фільму «Микола Леонтович та його Щедрик»

У Міністерстві закордонних справ України виконали відомий твір "Щедрик" / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

Як розповіла журналістам президент Міжнародного жіночого клубу Business Woman Club Ганна Крисюк, освітній курс “Українська мова для дипломатів” був запроваджений за підтримки Міністерства закордонних справ України, ГО «Інститут культури України» та Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Його метою було покращення рівня володіння українською мовою іноземними дипломатами, а також сприяння поширенню знань про багатство української культури шляхом вивчення української мови.

Перше заняття було проведено 9 листопада 2021 року з нагоди Дня української писемності та мови.

Читайте також: МЗС презентувало мультимедійну інсталяцію про «Щедрик»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ нещодавно запустило новий цифровий проєкт для іноземної аудиторії про те, як українська мелодія "Щедрик" стала відомим світовим хітом Carol of the Bells.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-