Носіння маски робить людей привабливішими

Носіння маски робить людей привабливішими

Дослідження
Укрінформ
Дослідники з Кардіффського університету (Уельс) заявляють, що люди насправді виглядають більш привабливими, коли носять маски під час пандемії коронавірусу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Особливо носіння синьої медичної маски підвищує привабливість людського обличчя, вважають дослідники.

За словами професора Майкла Люїса, до проведення цього дослідження було відомо, що медичні маски для обличчя знижують людську привабливість. Адже у різних суспільствах асоціювали носіння масок із хворобою у людини.

Проте під час пандемії коронавірусу у людей змінилося сприйняття, коли тепер бачать людину в масці.

Читайте також: Пластикові «маски» працівників кафе та ресторанів не захищають від коронавірусу – МОЗ

Дослідження визначило, як різні типи масок для обличчя змінили привабливість 40 чоловічих облич. Групу жінок попросили за 10-бальною шкалою оцінити привабливість зображень чоловічих облич: без маски, одягнених у тканинну маску, одягнених у синю медичну маску та тримаючи в руках чорну обкладинку книги, що покривала б ту ділянку обличчя, яку покриває маска.

Колаж Sky

«Наше дослідження показує, що обличчя сприймається найпривабливішим, коли воно прикрите медичною маскою. Можливо, це пов’язано з тим, що ми звикли до медичних працівників, які носять сині маски, а тепер асоціюємо їх (сині медичні маски – ред.) з людьми, які займаються доглядом або медичними професіями», - заявив Люїс.

Читайте також: В Румунії штрафуватимуть за «неправильні» маски майже на $600

Він додав, що дослідники також виявили, що обличчя вважаються привабливішими, коли вони прикриті тканинними масками, ніж коли вони не прикриті взагалі.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 14 січня кількість хворих на COVID-19 становить 320 959 141. При цьому 264 111 765 осіб одужали, 5 539 206 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-