У МВС розглядають законсервовані колонії як один із варіантів для розміщення біженців

У МВС розглядають законсервовані колонії як один із варіантів для розміщення біженців

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ наразі вважають колонії, які не використовуються або є законсервованими, одним із імовірних варіантів для розміщування там у подальшому біженців.

Про це у інтерв’ю «Lb.ua» заявила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян, передає Укрінформ. 

Вона зазначила, що Державній міграційній службі потрібно розширити свої можливості із точки зору розміщення біженців – нових локацій.

«Ми їх намагаємося знайти, щоб у кризових ситуаціях мати додаткові місця, де можна буде приймати і розміщувати шукачів притулку. Наразі цих місць не вистачає. Ми опрацьовували різні варіанти, і колонії, які зараз не використовуються або є законсервованими, були однією з вірогідних опцій на перспективу», - поінформувала Акопян.

Окремо вона уточнила, говорячи про афганських біженців, які переїздили до України після виходу сил НАТО з цієї країни, що більшість цих людей поїхали до інших держав, і чимало з них представляли різні закордонні організації.

«Та невелика кількість, яка залишилася в Україні, перебуває на контролі Міграційної служби», - поінформувала Акопян.

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня голова ДМС Наталія Науменко заявила, що прогнози про тисячі біженців в Україну з Афганістану не справдилися

Вона поінформувала, що упродовж минулого року Україна надала статус біженців або осіб, які потребують додаткового захисту, 106 громадянам Афганістану, 24 білорусам, 68 росіянам, 58 сирійцям.

Фото: khpg.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-