Журналіст Куликов розповів подробиці нападу на нього

Журналіст Куликов розповів подробиці нападу на нього

Укрінформ
Журналіст, співзасновник "Громадського радіо", голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов повідомив подробиці нападу на нього.

Як передає Укрінформ, у коментарі Цензор.Нет Куликов сказав: "Вранці 7 січня, близько 5:50, на мене напали біля Повітрофлотського мосту на проспекті Перемоги (в Києві - ред.). Кілька разів вдарили руками й ногами. Під загрозою подальшої фізичної розправи, а також застосування різних інструментів, в тому числі, як мені тоді видавалося, холодної зброї, я віддав гроші, банківську картку. Також у мене забрали мобільний телефон".

Разом з тим, він не пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

"З одного боку, випадково, з іншого - місце там таке, що воно і не випадково. Просто я пішов не через те місце, не в той час", - додав Куликов.

Також журналіст зазначив, що він задоволений діями правоохоронців.

"Я розраховував на швидку і результативну допомогу, і я не помилився", - констатував Куликов.

Національна спілка журналістів України закликає правоохоронців оперативно закінчити розслідування нападу на журналіста і спільно з прокурорами домогтися покарання винних.

"Національна спілка журналістів України висловлює підтримку нашому колезі – відомому українському журналістові, голові правління "Громадського радіо", голові Комісії з журналістської етики Андрію Куликову. Андрій зазнав брутального нападу вранці 7 січня у Києві, але з новинних стрічок та поліцейських релізів про інцидент стало відомо лише сьогодні", – повідомив у Фейсбуці голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він нагадав, що четверо молодиків побили чоловіка, відібрали готівку, мобільний телефон і банківську картку. "Забої на скроні та на вуху з'явилися одразу. Під оком не зауважив. Але "розкліпнув" лише через два дні. Ходжу на роботу із синяком", – прокоментував Куликов ситуацію на прохання НСЖУ.

Водночас із професійною діяльністю своє побиття та грабіж відомий журналіст не пов'язує.

Куликов також подякував колегам-журналістам за небайдужість і готовність допомогти, але наразі, за словами Томіленка, відмовився від пропозицій матеріальної допомоги.

Томіленко також додав, що Шевченківське управління столичної поліції оперативно відреагувало на заяву Куликова про злочин, на місце події виїхала слідча група. За кілька годин двох нападників поліцейські виявили в одному зі столичних хостелів.

За інформацією, отриманою НСЖУ від Національної поліції, станом на 11 січня за вчинення кримінального правопорушення викрито та затримано чотирьох осіб. Це Вадим Д. (23 роки, раніше судимий, зареєстрований в Арбузинському районі Миколаївської області), Юрій Л. (23 роки, раніше судимий, зареєстрований у Горохівському районі Волинської області), Василь М. (23 роки, раніше судимий, зареєстрований у Кузнецовську (зараз – місто Вараш) Рівненської області) та Андрій В. (24 роки, раніше судимий, зареєстрований у Шаргородському районі Вінницької області).

Хоча напад Куликов не пов'язує із професійною діяльністю, а поліцейські, за його словами, реагували на заяву про злочин, ще не знаючи, що він відомий журналіст, але зараз справа на контролі у начальника столичної поліції Івана Вигівського і в Департаменті захисту інтересів суспільства та держави Національної поліції (департамент, зокрема, відповідає за оперативний супровід справ про перешкоджання журналістській діяльності), зауважив голова НСЖУ.

"Спілка журналістів вітає належну професійну роботу поліцейських та закликає правоохоронців оперативно закінчити розслідування і спільно з прокурорами домогтися вагомого покарання нападників", – підсумував Томіленко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на проспекті Перемоги в Шевченківському районі пограбували журналіста Андрія Куликова.

У столичній поліції повідомили, що в ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці швидко встановили та затримали грабіжників.

Фігуранти затримані. Це раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний житель Волинської області, який наразі перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку.

Правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до скоєння даного кримінального правопорушення.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу – грабіж. Затриманим оголошено підозру у скоєнні злочину.

Шевченківський районний суд столиці обрав фігурантам запобіжні заходи – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-