У Києві побили й пограбували журналіста Куликова

У Києві побили й пограбували журналіста Куликова

Укрінформ
У Києві на проспекті Перемоги в Шевченківському районі пограбували журналіста, співзасновника «Громадського радіо», голову Комісії з журналістської етики Андрія Куликова.

Про це повідомляє «Детектор медіа», передає Укрінформ.

У коментарі Куликов поінформував, що інцидент стався у п'ятницю, 7 січня. Журналіст зазначив, що не пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю.

«Мій стан дуже нормальний. Вже вчора я вів свою програму "Пора року", повідомлення поліції з'явилось лише під вечір, 10 січня, насправді це сталося ще у п'ятницю зранку. Через пів години після інциденту я вже був у поліції, правоохоронці спрацювали дуже швидко та оперативно», – сказав Куликов.

У столичній поліції повідомляють, що в ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці швидко встановили та затримали грабіжників.

«Ми з’ясували, що чоловіки під приводом «закурити» підійшли до перехожого. Після відмови вони побили його, відібрали гаманець з грошима, мобільний телефон та банківську картку», -розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Ромаскевич.

Уточнюється, що співробітники карного розшуку та бійці полку поліції особливого призначення № 1 упродовж кількох годин встановили місцезнаходження двох грабіжників в одному з хостелів столиці.

Наразі фігуранти затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Це – раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний житель Волинської області, який наразі перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку.

Правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до скоєння даного кримінального правопорушення.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу – грабіж. Затриманим оголошено підозру у скоєнні злочину.

«Шевченківський районний суд столиці обрав фігурантам запобіжні заходи – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі», - повідомив Ромаскевич.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-