На кордонах після свят збираються черги - ДПСУ

На кордонах після свят збираються черги - ДПСУ

Фото
Укрінформ
Після завершення новорічно-різдвяних свят на кордонах України - особливо на західному напрямку - спостерігається зростання пасажиропотоку.

Про це повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, зростання пасажиропотоку відбувається переважно через збільшення кількості громадян України, які прямують за кордон після завершення свят.

Перед деякими пунктами пропуску, зокрема «Краківець», «Шегині» та «Грушів», виникає скупчення транспортних засобів - у середньому від 80 до 150 автівок, як легкових, так і вантажних. Водночас черги відсутні перед пунктами пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Смільниця». Тож ДПСУ радить по змозі обирати вільні від черг пункти пропуску.

Крім того, для тих осіб, які не зробили ПЛР-тести на COVID-19 за 24 години до в’їзду в Польщу, біля пунктів пропуску «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська», «Ягодин» та «Устилуг» працюють мобільні лабораторії - ця процедура також може уповільнювати прикордонно-митний рух.

Загалом, за даними  ДПСУ, за минулу добу кордон України перетнуло майже 100 тис. осіб та 17,5 тис. автомобілів. У тому числі на західному напрямку – 32,7 тис. осіб та 7,8 тис. відповідно.

Наголошується, що Державна прикордонна служба збільшила кількість прикордонних нарядів, аби пропуск був максимально швидким і водночас відповідав критеріям безпеки.

Прикордонники також рекомендують відстежувати актуальну ситуацію у пунктах пропуску на сторінці у Фейсбуку Західного регіонального управління (оновлюється кожні три години), на інтерактивній мапі та на онлайн-камерах на сайті ДПСУ.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-