В Україні бустерна доза стане доступною після максимальної вакцинації людей 60+

В Україні бустерна доза стане доступною після максимальної вакцинації людей 60+

Укрінформ
Бустерна доза щеплення проти COVID-19 стане доступною в Україні для всіх охочих, коли буде вакциновано максимальну кількість громадян віком від 60 років.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький заявив у інтерв’ю Укрінформу.

"Коли буде максимально провакциновано групу "60+", – сказав він, відповідаючи на запитання щодо доступності бустерної дози для всіх охочих.

Радуцький також зауважив, що немає конкретних застережень щодо того, яка вакцина має використовуватися для бустерного щеплення. Водночас він констатував, що технічна група Міністерства охорони здоров’я розробила алгоритм можливих комбінацій вакцин. "У першу чергу, після двох доз вакцин CoronaVac або AstraZeneca МОЗом пропонується мРНК-вакцини такі, як Moderna або Pfizer. Проте, за бажанням людини, третя доза може робитися і AstraZeneca, і CoronaVac, якщо вони раніше були вакциновані ними", – додав очільник медичного комітету.

Підсумовуючи, Радуцький наголосив, що всі вакцини, які використовуються в Україні, сертифіковані та визнані в усіх розвинених країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня 2022 року Міністерство охорони здоров'я дозволило бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для осіб віком від 60 років. Так, літні люди зможуть отримати бустерну дозу щонайменше через шість місяців після другого щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-