Україні вистачить COVID-препаратів для ревакцинації - Зеленський

Україні вистачить COVID-препаратів для ревакцинації - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив у надійності всіх нині доступних для українців вакцин проти COVID-19 та пообіцяв достатню їх кількість для ревакцинації.

Про це він написав у статті для грудневого спецвипуску журналу "Новое время", повний текст якої опубліковано на сайті видання у середу, повідомляє Укрінформ.

"Україна запропонувала своїм громадянам різні вакцини на вибір. Цим можуть похизуватися далеко не всі держави. Українцям доступні препарати американської, європейської та китайської розробок — усі надійні. Для ревакцинації також матимемо цілком достатній потенціал. Забезпечимо й найбільш ефективні препарати для лікування COVID-19 — усі, визнані світом", - зазначив Президент.

На його думку, навряд чи хтось спроможний зараз точно визначити, скільки ще хвиль пандемії доведеться пережити, перш ніж переможемо COVID-19, однак тільки повний курс щеплення для абсолютної більшості людей стане передумовою для того, аби забути про карантин.

Крім того, глава держави підкреслив, що тенденція на 2022 рік, яка вже спостерігається серед економічно вагомих країн, передбачає, що суспільства, які відстають у вакцинації, відставатимуть і в економічному розвиткові.

"Але на сумлінність людей — захистити себе й близьких, зробивши щеплення, — лише держава не вплине. Тому для власників українських підприємств, лідерів думок, керівників релігійних спільнот та й просто для кожного, хто відповідальний за добробут своєї родини, обов’язково — пропагувати вакцинацію", - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу виявили 4 571 випадок коронавірусу. Госпіталізували 1 366 осіб, летальних випадків – 273, одужали – 8 439 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-