Ковідна тисяча, лізинг та аліменти: роз’яснення НАЗК до нової кампанії декларування

Ковідна тисяча, лізинг та аліменти: роз’яснення НАЗК до нової кампанії декларування

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань до кампанії декларування 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

"У роз’ясненнях можна знайти відповіді як на традиційні питання про те, як правильно декларувати спадщину, так і на ті, які почали виникати в декларантів лише минулого року: наприклад, чи потрібно декларувати “ковідну тисячу”, - ідеться у повідомленні.

Також роз'яснення на нові питання, що найчастіше надходять до НАЗК від декларантів, зокрема, як дізнатися назву територіальної громади для заповнення адресних блоків, як декларувати майно, яке взяте в лізинг, чи потрібно декларувати аліменти тощо.

З 1 грудня запрацювала нова форма декларації, тому у роз’ясненнях можна знайти, як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі.

Наприклад, НАЗК повідомляє, як правильно заповнити блок “Для ідентифікації за межами України”, де потрібно буде декларувати документи для посвідчення особи за кордоном.

Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами заповнення, можна також скористатися Порядком заповнення декларації.

З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК.

Будь-яке роз’яснення в Базі знань можна знайти швидко та легко за ключовими словами в пошуку.

У НАЗК обіцяють, що на початку січня роз’яснення також з’являться у форматі зручного посібника, який допоможе декларантам легше та швидше орієнтуватися у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції оновило форму та порядок подання декларацій до початку кампанії декларування 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-