У Мінветеранів визначили пріоритетні напрямки роботи на рік

У Мінветеранів визначили пріоритетні напрямки роботи на рік

Укрінформ
У Міністерстві у справах ветеранів визначили основні напрями роботи на наступний рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«Цього року за підтримки Президента України, Прем’єр-міністра та уряду нам вдалося значно просунутися у вирішенні питання житлового забезпечення ветеранів. Вже у 2022 році буде реалізовано 5,5 млрд гривень субвенцій в обласні бюджети на придбання квартир для 4 тисяч захисників та членів їхніх родин, серед яких, зокрема, учасники бойових дій – переселенці. У наступному році Мінветеранів має працювати не тільки з центральними органами влади, а й на місцях, щоб використання коштів було прозорим», – про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час наради з представниками територіальних відділів Мінветеранів.

Вона зазначила, що у 2022 році запрацює державна установа Український ветеранський фонд.

Лапутіна акцентувала на тому, що територіальні відділи міністерства мають працювати з ветеранами у своїх областях, щоб підтримати їхні підприємницькі ініціативи, висвітлювати успішні історії та демонструвати, що українські захисники – лідери, які розвивають власний бізнес, громаду, суспільство та державу.

«Дуже важливі напрямки Мінветеранів – розвиток ветеранського бізнесу та цифровізація ветеранських послуг. Вже наступного року повноцінно запрацює Єдиний державний реєстр ветеранів війни, який стане основою для ветеранських сервісів, та онлайн-платформа G2VEI», – підкреслила Лапутіна.

Також міністр наголосила на тому, що ветеранська політика потребує нових інструментів реалізації. За словами Лапутіної, регіональні представництва відомства мають стати сервісноорієнтованими, отримали реальні повноваження. Їхній реалізації зокрема сприятиме реформа державної служби, яка стартує у 2022 році.

Заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко зазначив, що Мінветеранів має розробити та затвердити Стратегію розвитку ветеранської політики до 2024 року, проєкт акту Стратегії розвитку ветеранського бізнесу до 2030 року. Також наступного року продовжуватиметься робота над підготовкою змін щодо підвищення рівня фахової перекваліфікації ветеранів та розробкою системи надання послуг з медичної і психологічної реабілітації, професійної адаптації, розвитку ветеранського спорту.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня Верховна Рада України на пленарному засіданні проголосувала в цілому за проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-