«єПідтримка»: невикористані кошти повернуться у бюджет

«єПідтримка»: невикористані кошти повернуться у бюджет

Укрінформ
Невикористані протягом чотирьох місяців кошти з 1 тисячі гривень, перерахованих українцям за вакцинацію проти COVID-19 в рамках програми «єПідтримка», повертатимуться у державний бюджет.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів в ефірі телеканалу «Рада», передає кореспондент Укрінформу.

«Невикористані кошти (з 1 тисячі гривень за вакцинацію - ред) повертатимуться виключно у державний бюджет. Ці кошти можна використати лише на певні категорії, і також їх не можна зняти в готівковій формі», - сказав Немчінов.

Він додав, що програму «єПідтримка» запускали для підтримки бізнесу та людей, які вакцинувалися двома дозами вакцин проти COVID-19.

Немчінов додав, що у планах влади є запровадження офлайн-карток в рамках програми «єПідтримка», але орієнтовно це може відбутися у третьому кварталі наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Програма «єПідтримка» передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку «Дія». На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачену законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-