З якими симптомами COVID-19 треба викликати «швидку» - роз’яснення МОЗ

З якими симптомами COVID-19 треба викликати «швидку» - роз’яснення МОЗ

Інфографіка
Укрінформ
Біль у грудній клітці, важкість дихання, сатурація нижче 92% та порушення свідомості можуть свідчити про необхідність госпіталізації через COVID-19 та бути приводом для виклику екстреної меддопомоги.

Як передає Укрінформ, перелік симптомів, за яких необхідно викликати екстрену медопомогу, у Фейсбуці оприлюднило Міністерство охорони здоров'я. 

"Щоб розуміти, коли необхідно викликати «швидку», ознайомтеся з переліком симптомів. Вони сигналізують про те, що вам чи вашим рідним може знадобитися госпіталізація при COVID-19. Проте зауважте, що лікар прийме рішення про необхідність госпіталізації вже після обстеження", - зауважили в МОЗ.

Так, перелік симптомів та станів, при яких пацієнту може знадобитися госпіталізація:

  • біль у грудній клітці
  • важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатності
  • сатурація з рівнем кисню в крові менше 92%
  • порушення свідомості
  • інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан пацієнта.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіли 649 236 осіб, одужали – 3 437 528, зафіксували 95 105 летальних випадків, проведено ПЛР-тестувань – 16 691 695. За добу 27 грудня в Україні зафіксовано 2 248 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 137, медпрацівників – 19). 

Cтаном на 28 грудня в червоній зоні епідемічної небезпеки залишаються дві області - Волинська та Запорізька. На жовтому рівні перебувають столиця та решта регіонів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-