Російська прокуратура поки передумала викликати журналіста Цимбалюка

Російська прокуратура поки передумала викликати журналіста Цимбалюка

Укрінформ
Виклик кореспондента інформагентства УНІАН у Росії Романа Цимбалюка до московської прокуратури для пояснень щодо відкриття адміністративного провадження за статтею «розпалювання ненависті або ворожнечі» відкликано.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці адвокат Цимбалюка Микола Полозов.

«Станом на сьогодні помічником прокурора ЦАО м. Москви був призначений виклик Романа для надання пояснень… Роману необхідно було з'явитися на 10:00 до кабінету №43 Прокуратури ЦАО м. Москви… Помічник прокурора не з'явилася на призначений нею захід… Молодик, мабуть, теж помічник прокурора... оголосив, що насправді виклик було відкликано, та попросив залишити свої контакти», — написав адвокат.

За його словами, незрозуміло, «добре це чи не дуже». «У будь-якому разі м'яч зараз на стороні державних органів РФ, подивимося, які дії вони будуть вчиняти. Не виключено, що прокуратура вирішила не навантажувати себе зайвою роботою перед новорічним корпоративом, і активність з'явиться вже наступного року. Проте це не точно», – пояснює Полозов.

У свою чергу, в ранковому ефірі «Ехо Москви» о 8:15 український журналіст пояснив, що він зараз перебуває у Києві. «Мені дійсно потрібні гарантії безпеки, що я можу працювати в РФ… Займатися судовими розглядами з ймовірністю поїхати (у місце позбавлення волі, - ред.) на «п'ятірку» у мене жодних планів немає», - наголосив Цимбалюк.

Раніше адвокат Микола Полозов, який захищає журналіста, вже заявляв, що з боку влади РФ чиниться тиск на іноземного журналіста, фактично з позбавленням його права на свободу вираження поглядів і здійснення професійної діяльності.

Роман Цимбалюк – єдиний український журналіст, акредитований у РФ. Він відомий жорсткою проукраїнською позицією і бере активну участь у популярних політичних ток-шоу на російському ТБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-