Жінки служитимуть у війську добровільно і в разі крайньої потреби — ЗСУ

Жінки служитимуть у війську добровільно і в разі крайньої потреби — ЗСУ

Укрінформ
Жінки, які стануть на військовий облік, винятково добровільно залучатимуться до військової служби і лише в разі крайньої потреби, зокрема, у зв'язку з оголошенням воєнного стану або під час особливого періоду.

Про це начальник управління персоналу штабу Командування сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач сказав під час брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У мирний час відбувається накопичення так званого людського ресурсу. Проводиться якісно-кількісна характеристика військово-облікових спеціальностей. Лише в крайній необхідності такі військові спеціалісти-жінки будуть використані на військовій службі. Дійсно, у разі введення воєнного стану або в особливий період під час мобілізації”, - підкреслив Горбач.

Він зауважив, що упродовж шести хвиль мобілізацій, які пройшли в Україні, до військової служби було залучено майже 200 тисяч осіб включно з жінками. Горбач наголосив, що жінок мобілізували "винятково за їхньою згодою". Він запевнив, що такий алгоритм застосовуватиметься і до тих жінок, які стануть на військовий облік, згідно з наказом Міністерства оборони №313. “Жінки призивалися на мобілізацію, але жодна жінка без її згоди на цю службу не потрапила. Моменту, якого треба боятися, тут немає”, - додав начальник управління персоналу штабу КСВ ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони затвердило перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Відповідний наказ Міноборони ухвалено 11 жовтня 2021 року.

Документом затверджується перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Так, до переліку ввійшла велика кількість популярних професій, зокрема, медики, фармацевти, юристи, програмісти, соціальні працівники, менеджери, бухгалтери, журналісти, музиканти, працівники ресторанів та готелів, рекламники тощо. Приведення нормативно-правових актів у відповідність із наказом головнокомандувач Збройних Сил України має забезпечити у шестимісячний термін з дня набрання документом чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-