«Різдво з Президентом»: родичі зниклих безвісти і полонених провели акцію під ОП

«Різдво з Президентом»: родичі зниклих безвісти і полонених провели акцію під ОП

Фото
Укрінформ
Рідні зниклих безвісти та полонених провели під Офісом Президента акцію «Різдво з Президентом».

Участь у заході взяли близько 20 осіб, передає кореспондент Укрінформу.

«Цією акцією ми звертаємося до Президента, щоб вирішити наші три нагальні питання: включення представників сімей зниклих безвісти в Комісію з питань осіб зниклих безвісти, до Консультативних рад при Офісі Президента та до ТКГ, щоб знати, як складаються списки зниклих безвісти, та мати інформацію, як проходять обміни», - заявила одна з організаторів, голова ГО «Об'єднання рідних зниклих безвісти «Надія» Ядвіга Лозинська.

Радник керівника ОП Андрій Ляхович, вислухавши вимоги активістів, запропонував увести у Консультативну раду при ОП представників родин зниклих безвісти та загиблих. За його словами, з активістами будуть проведені перемовини щодо цього питання.

«Сьогодні будуть ... оформлені особи, які подали заявки на включення до Консультативної ради. Але процедура передбачає виключити якихось людей і включити натомість інших», - заявив Ляхович.

Він додав, що включення та виключення осіб з Консультативної ради відбувається виключно згідно з указом Президента.

Як повідомлялося, 26 листопада під час пресмарафону, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, Президент Володимир Зеленський висловив сподівання на допомогу президентів Туреччини і США у питанні визволення українських військовополонених і заручників, які незаконно утримуються в ОРДЛО і в Росії.

10 грудня речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович зазначив, що українська сторона пропонує три варіанти для обміну утримуваними особами: "13 на 13", "24 на 24" і " 60 на 60", - однак Російська Федерація відкидає їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-