В Україні спростили процедуру отримання «Пакунка малюка»

В Україні спростили процедуру отримання «Пакунка малюка»

Укрінформ
Кабінет Міністрів спростив механізм надання одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» та виплати грошової компенсації вартості такої допомоги.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«Спростили порядок отримання «Пакунка малюка» або відповідної грошової компенсації. Зокрема, згідно з новим порядком, скасовується необхідність подання довідки з закладу охорони здоров'я про неотримання «Пакунка малюка». Окрім того, отримання «Пакунка малюка» стане можливим у разі народження дитини на тимчасово окупованих територіях, що теж важливо», - сказав Шмигаль.

За його словами, також уточнено процедуру звернення по отримання грошової компенсації шляхом подання заяви у паперовій або електронній формі під час одержання послуги «єМалятко» та механізм її призначення.

Як повідомлялося, механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги "Пакунок малюка" почав діяти 1 вересня 2020 року.

Вартість одного "пакунка малюка" становить не менше трьох прожиткових мінімумів на дитину віком до шести років, встановлених на 1 січня року надання такої допомоги.

З 1 липня 2021 року запрацювала опція монетизації для родин, які надають перевагу коштам, а не натуральній допомозі у вигляді пакунка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-