Чаус хоче через ОАСК повернутися в суддівське крісло

Чаус хоче через ОАСК повернутися в суддівське крісло

Укрінформ
Микола Чаус просить Окружний адміністративний суд міста Києва визнати незаконним та скасувати наказ Дніпровського районного суду міста Києва про відрахування його зі штату суддів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

«До ОАСК надійшло два позови від Миколи Чауса. Позивач, зокрема, просить суд визнати незаконним та скасувати наказ Дніпровського районного суду міста Києва «Про відрахування зі штату суддів судді Чауса Миколи Олексійовича», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в іншому позові Чаус просить визнати протиправними дії Дніпровського районного суду міста Києва у вигляді подання до Вищої ради правосуддя звернення з дисциплінарною скаргою щодо притягнення судді Чауса до дисциплінарної відповідальності.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за цими адміністративними позовами.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус утік з України й переховувався в Молдові.

Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінниччині - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито "перехопили" співробітники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Згодом у СБУ заявили, що «не викрадали» Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

6 серпня стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії екссудді кваліфіковані за ч.4. ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

16 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила екссуддю Дніпровського райсуду столиці Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

15 листопада Національне антикорупційне бюро і САП скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-