Суд продовжив цілодобовий домашній арешт Чаусу

Суд продовжив цілодобовий домашній арешт Чаусу

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 грудня строк цілодобового домашнього арешту колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі суду.

“ВАКС продовжив до 14 грудня строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і відповідно строк дії обов’язків”, - сказали в пресслужбі відомства.

Чаус зобов’язаний: прибувати на першу вимогу до детектива, не відлучатися без дозволу детектива з Києва, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками, здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила екссуддю Дніпровського райсуду столиці Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Читайте також: Затримання Чауса: ДБР допитує працівників Служби безпеки та НАБУ

У серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України й переховувався в Молдові. Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінниччині - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито "перехопили" співробітники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: Чаус у суді заявив, що його хотіли вбити, і він пішки пройшов 50 кілометрів

Згодом у СБУ заявили, що "не викрадали" Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Зі свого боку НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинуваченого в корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-