Кабмін минулого тижня виділив ₴1,75 мільярдів на лікарняні - Шмигаль

Кабмін минулого тижня виділив ₴1,75 мільярдів на лікарняні - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів України додатково виділив 1,75 млрд грн з Фонду соцстраху на виплату лікарняних.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сторінці у Фейсбуці.

“Уряд виділив 1,75 млрд грн Фонду соціального страхування на виплати лікарняних. У зв’язку з пандемією спостерігалося різке зростання листків непрацездатності. Тож уряд виділив додаткові кошти, аби ФССУ виплатив допомогу всім, хто цього потребує. Розрахунково, ця сума дозволить здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб”, - зазначив Шмигаль.

Він додав, що після надходження на рахунок Фонду зазначені кошти будуть оперативно спрямовані на виплати допомог.

Шмигаль також нагадав, що відтепер студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти з числа дітей і сиріт та з малозабезпечених сімей отримуватимуть підвищену соціальну стипендію Верховної Ради.

“Уряд ухвалив рішення про збільшення розміру таких виплат на 50%. Раніше ми також збільшили розмір академічних та іменних стипендій з 1 січня 2022 року. Покращення соціального захисту та заохочення студентів до навчання є важливим напрямком роботи уряду”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за 10 місяців поточного року (станом на початок листопада) кількість лікарняних зросла на 29%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-