Епіфаній обрав би словом року для України «імунітет»

Епіфаній обрав би словом року для України «імунітет»

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що словом року обрав би слово "імунітет", адже Україна розвивала не лише здатність протистояти біологічному вірусу, але й формувала несприйнятливість і стійкість до"фейків, неправди, путінських погроз, обману, свавілля".

Про це предстоятель ПЦУ сказав під час гала-івенту "Україна та світ попереду - 2022" ввечері 16 грудня, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Україна робить визначальні кроки, щоб остаточно звільнитися з пут російсько-радянської імперії і я вірю та надіюся, що нашим українським словом роком 2022-го стане "поступ" - розвиток, просування вперед, еволюція, щось протилежне відступу, регресу, розділенню та потрясінням", - сказав Епіфаній.

Він також наголосив, що поступ неможливий без бачення і віри.

Митрополит зауважив, що у 2021 році для України словом року обрав би "імунітет".

"Біологи називають імунітетом – здатність організмів протистояти шкідливим мікроорганізмам. І 2021 рік дійсно був роком, коли Україна розвивала не лише здатність протистояти біологічному вірусу, але формувала несприйнятливість і стійкість до інших "шкідливих та агресивних збудників" – фейків, неправди, путінських погроз, обману, свавілля", - зазначив він.

Предстоятель ПЦУ підкреслив, що українці формують розумний імунітет, який заснований не на пропаганді чи окозамилюванні, а на правді, фактах історії, особистому досвіді і добрих традиціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-