Пластуни передали Раді Вифлеємський вогонь миру

Пластуни передали Раді Вифлеємський вогонь миру

Укрінформ
Представники скаутської організації Пласт передали керівництву Верховної Ради Вифлеємський вогонь миру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, передача вогню відбулася під час останнього цьогорічного пленарного засідання парламенту.

"Наприкінці кожного року вже за гарного традицією українські пластуни передають Верховній Раді України Вифлеємський вогонь миру для нагадування про важливість миру, добра, любові та єднання", – оголосив Голова ВР Руслан Стефанчук та запросив українських пластунів до зали засідань.

Представники скаутської організації внесли Вифлеємський вогонь до сесійної зали та виступили з трибуни парламенту.

"Це не просто полум‘я, котре щороку запалюють на місці народження Ісуса Христа. Це перш за все символ миру, добра та злагоди, любові до світу та людей. Це символ надії, який підтримує нас у цю найтемнішу пору року. Знак, що темрява не триватиме вічно і обов‘язково настане світло", – зазначила виступаюча.

Вона додала, що Вифлеємський вогонь також має нагадувати громадянами України про те, що на українській землі обов’язково запанує мир, а захисники та захисниці повернуться додому святкувати Різдво в сімейному колі.

Після виступу група пластунів передала вогонь спікеру парламенту.

Як повідомлялося, Вифлеємський вогонь миру цьогоріч прибув до України 12 грудня.

Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Фото: Ян Доброносов/Телеграф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-