Олена Зеленська презентувала книгу про різноманіття та рівність «Світ без меж»

Олена Зеленська презентувала книгу про різноманіття та рівність «Світ без меж»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська взяла участь у презентації книги «Світ без меж», яка розповідає про різноманіття та рівність, толерантне спілкування, коли у слові проявляється повага, а кожного приймають таким, як він є.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що понад 20 тис. примірників книги, орієнтованої на навчання дітей молодшого віку, буде поширено серед українських шкіл до кінця поточного року.

«Але і вчителі, і батьки, думаю, знайдуть тут дещо нове для себе, і всім поколінням читачів буде що обговорити. Вона розповідає, як усвідомити, що люди різні - і за фізичними, і за ментальними даними, і як це прийняти. Чому краще казати «люди з інвалідністю», аніж «інваліди», адже кожна людина - особистість, і не можна нікого визначати лише за діагнозом», - зазначила Зеленська.

У виданні доступно пояснено фізичне й ментальне різноманіття людей та розкрито основи толерантного спілкування. Книга розрахована на вивчення у супроводі педагога.

«Дуже важливо поважати питання дітей, які виникатимуть чи не на кожному етапі прочитання книги. Вони можуть здаватися дивними, наївними. Але на них потрібно відповідати, постійно відправляючи дитину до емпатії. Пояснювати, весь час тримаючи в голові вектор на рівність: ми всі рівні, і поважливе ставлення до кожного є єдиним можливим», - заявила авторка книги Анастасія Степула.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська закликала українців долучитися до кампанії Тижня читання в Україні й розповіла, що нині читає книгу «П'ять четвертинок апельсина».

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-