Книги, концерти і не тільки: Ткаченко закликає витратити тисячу для вакцинованих на «прекрасне»

Книги, концерти і не тільки: Ткаченко закликає витратити тисячу для вакцинованих на «прекрасне»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав витратити тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу в рамках програми "єПідтримка" на сферу культурних послуг.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Телеграмі.

«В КВЕДи, що зможуть взяти участь у програмі «єПідтримка» за проханням МКІП внесене «Видання книг». А це означає, що «ковідну тисячу» можна буде, зокрема, використати на придбання книг. Нагадаю про інші сфери, що можуть взяти участь у програмі: демонстрація кінофільмів, театральна та концертна діяльність, діяльність з підтримки театральних та концертних заходів, функціювання театральних і концертних залів, функціювання музеїв, функціювання спортивних споруд, діяльність спортивних клубів, діяльність фітнес-центрів. Також по програмі «ЄПідтримка» можна буде купити квитки на залізничний та авіа транспорт у межах країни. Куди витратити гроші? Пропоную – долучитись до прекрасного», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що з 19-го грудня вже розпочнеться різдвяно-новорічна програма, тож музеї, театри, кінотеатри із задоволенням відкриють свої двері вакцинованим відвідувачам. Також, за його словами, можна витратити гроші і на придбання книг, адже книговидавництво за час коронакризи втратило близько 30% своїх прибутків.

«Те саме стосується втрат під час пандемії в кіно- та театральній сферах – від 30% до 70%! Саме тому програма «ЄПідтримка» є win-win situation, коли виграють обидві сторони. Вакциновані люди отримують можливість безкоштовно ходити на концерти, в театри, кіно, купувати книжки. Підприємства та організації все одно отримують гроші від клієнтів та відвідувачів», - написав міністр.

Ткаченко зауважив, що в бюджеті програми – 8 млрд. грн, і якщо їх поділити на тисячу гривень, буде 8 мільйонів українців, які можуть бути охоплені цією програмою. За його словами, це неймовірне залучення такої кількості людей до сфери культурних послуг.

«І я впевнений, чимало українців, що скористаються «ковідною тисячею» для придбання культурних послуг, чи почнуть на вітчизняному транспорті мандрувати Україною, не лише отримають задоволення, а це увійде у них в звичку», - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, із 13 грудня стартує пілот проєкту «єПідтримка», який дозволить отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу.

Для тих українців, хто не братиме участь у бета-тестуванні проєкту «єПідтримка», послуга буде доступна лише з 19 грудня. Заявку можна подати до кінця терміну дії програми, тобто до 18 грудня 2022 року.

На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-