МОЗ: Повний курс COVID-вакцинації отримали 40% дорослих — як на цей рік рекомендувала ВООЗ

МОЗ: Повний курс COVID-вакцинації отримали 40% дорослих — як на цей рік рекомендувала ВООЗ

Укрінформ
Повний курс вакцинації проти COVID-19 отримали 40% дорослого населення. Таким чином, Україна виконала цільовий орієнтир ВООЗ щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби у 2021 році.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Зараз, за даними МОЗ, 40% дорослих українців (12 мільйонів 457 тисяч) вже отримали повний курс щеплення. Досягнувши цієї позначки, Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я: 40% вакцинованих в 2021 році" - сказав Ляшко.

Він нагадав, що у державному бюджеті на закупівлю вакцин передбачено 2 мільярда 600 тисяч гривень.

Також, за словами міністра, 10 грудня 2021 року Європейський інвестиційний банк перерахував Україні 50 мільйонів євро, що профінансують закупівлю необхідних вакцин від COVID-19.

Окрім цього, як додав Ляшко, Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 млн дол. для проєкту Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні. З них 120 млн дол. направлені безпосередньо на ретроактивну закупівлю вакцин проти COVID-19.

Загалом, за даними МОЗ, які навів на брифінгу міністр, з початку року в Україну вже надійшло 36 мільйонів 781 тисяча доз вакцини від COVID-19. Зроблено 26 мільйонів 589 тисяч щеплень.

Наразі в Україні в наявності понад 8 мільйонів доз вакцини різних виробників.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я схвалить додаткову дозу проти COVID-19 для груп ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-