Камери автофіксації знизили кількість смертельних ДТП за рік на 65% - поліція

Камери автофіксації знизили кількість смертельних ДТП за рік на 65% - поліція

Укрінформ
За рік роботи камер автофіксації порушень Правил дорожнього руху кількість ДТП із загиблими або травмованими знизилася на 65%.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін написав у Фейсбуці.

"Читаю новини й бачу сенсаційні заголовки: "Камери автофіксації порушень ПДР не вплинули на кількість аварій". Одразу спохватився, невже… Невже ми так сильно помилилися із нашою стратегією. Невже помилилася Польща, розміщуючи такі ж комплекси автофіксації. Невже США, Європа, Австралія, Нова Зеландія, Канада, Англія, Сінгапур, всі помилилися і даремно боролися із мінімізацією смертності на дорогах такими пристроями", - зауважив Єнін.

Він повідомив, що "дав доручення надати вичерпні дані по кожній камері в Києві та області. Почав порівнювати дані. І от, за рік роботи таких систем, кількість ДТП із загиблими та/або травмованими знизилася на 65%! І зниження відбувається саме там, де встановлені прилади контролю".

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що упродовж наступних двох років в Україні планується збільшити кількість комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР на дорогах до 580.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-