До кінця року 170 родин ветеранів отримають житло – Лапутіна

До кінця року 170 родин ветеранів отримають житло – Лапутіна

Фото
Укрінформ
До кінця року ще 170 родин захисників України отримають житло.

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час форуму «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру» у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого року бюджет передбачав також дуже мало грошей на житло. А житло є основною річчю, тобто якщо у людини немає дому, то скільки його не реабілітуй, він буде незвичний. І цього року завдяки зусиллям держави, а також завдяки зусиллям громадськості, ми досягли того, що ще 282 млн гривень вже перераховано на казначейство, і вже є перерозподіл на області на отримання житла учасникам АТО/ООС. Люди, які пішли на захист країни та лишили свої домівки, і вже вісім років не мають, де жити. Завдяки зусиллям, ще 170 родин отримають житло вже до кінця року. І це практичні речі», - сказала Лапутіна.

Форум «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру» / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Вона зазначила, що бюджетом наступного року передбачено 5,5 млрд гривень на житло по всім субвенціям. Також 4 тис. осіб зможуть отримати власні домівки, і це майже вся черга, за яку відповідає Мінветеранів.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Краматорськ Донецької області 10-11 грудня проходить ветеранський форум «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру».

У перший день форуму обговорюватимуть ветеранську регіональну політику; медичну і психологічну реабілітацію ветеранів АТО-ООС; перехід від військової до цивільної кар’єри.

На другий день форуму заплановані дискусійні панелі з експертами на теми: «Ветеранський бізнес. Соціальна відповідальність та розвиток»; «Образ ветерана через призму медіа і культури. Як працювати зі стереотипами»; «Роль ветеранів в розвитку молодіжних політик – погляд у майбутнє» та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-