Маасікас заявляє, що процес добору керівника САП має пройти без зволікань

Маасікас заявляє, що процес добору керівника САП має пройти без зволікань

Укрінформ
Добір на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має пройти без жодних зволікань.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на конференції «Сім років антикорупційної реформи», передає кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливо, щоб процес добору нового керівника САП було проведено без жодних подальших зволікань. Процес тривав занадто довго і виявив політичні непорозуміння всередині країни. Цей не дуже позитивний досвід слід узяти до уваги, коли відбуватиметься процес добору нового директора НАБУ”, - сказав Маасікас.

За його словами, Євросоюз готовий підтримати процес добору експертів до цієї комісії у найближчі тижні.

Крім того, посол зазначив, що забезпечення незалежності та ефективності антикорупційних інституцій (НАБУ, САП, ВАКС, НАЗК, АРМА) має бути чітким пріоритетом. Одним із ключових елементів, за словами дипломата, має бути гарантування того, процеси добору на лідерські позиції до зазначених органів будуть деполітизованими та відбуватимуться на основі заслуг.

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що процес призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури може завершитися «з дня на день» і до Нового року САП може отримати керівника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-