Вчені прогнозують зменшення COVID-випадків в Україні впродовж двох тижнів

Вчені прогнозують зменшення COVID-випадків в Україні впродовж двох тижнів

Укрінформ
За прогнозами Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 протягом двох наступних тижнів відбудеться поступове зниження кількості добових випадків COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в прогнозі Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, який оприлюднений на сайті Національної академії наук України.

"Середня кількість нових виявлень в Україні зменшилася до 10318 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 430 смертей на день у середньому за останній тиждень. Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 9410 (компартментна модель SEIR_U), 8626 (статистична модель Prophet) протягом тижня 8–14 грудня 2021 року та 7677 (SEIR_U), 7279 (Prophet) – протягом тижня 15–21 грудня 2021 року", - йдеться в прогнозі.

В прогнозі зазначається, що в останні два тижні епідемія спадала відносно сталими темпами.

Порівняно з піковими значеннями, кількість позитивних ПЛР-тестів зменшилася втричі, нових виявлень поменшало в 2,2 раза, зайнятих ліжок у лікарнях – на 40%, добові госпіталізації скоротилися майже вдвічі, смертність – на 37%.

Спадання захворюваності спостерігається в усіх регіонах України.

Також науковці відзначили, що на тлі повернення дітей до очного навчання подвоїлася частка заражень неповнолітніх серед нових випадків хвороби. Водночас їхня частка серед госпіталізацій зросла незначно.

Також науковці вказують, з посиланням на дані Міністерства юстиції України, на пікове значення надлишкової смертності, близьке до 1500 тис. смертей на добу, порівняно з середнім рівнем 2015–2019 років.

Максимум припав на період із 1 по 5 листопада 2021 року. Це більш, ніж удвічі, вище за пікове значення кількості зареєстрованих летальних випадків при COVID-19.

В прогнозі зазначається, що з огляду на темпи поширення штаму Омікрон у Південній Африці, він становить потенційну небезпеку і може суттєво вплинути на епідемічну динаміку й в Україні.

За даними НАНУ, штам Омікрон уже підтверджено у 915-ти зразках у світі, з яких 212 – у країнах ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіла 3 519 981 особа, одужали – 3 109 423. Протягом минулої доби зафіксували 9 371 новий випадок захворювання на коронавірусну хворобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-