Уряд США не розглядає питання про евакуацію персоналу з України - посольство

Уряд США не розглядає питання про евакуацію персоналу з України - посольство

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів Америки наразі не розглядає питання про евакуацію урядового персоналу або американських громадян з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство США у Фейсбуці.

“Всупереч новинам, уряд США наразі не розглядає питання про евакуацію урядового персоналу США або американських громадян з України. Ми проводимо звичайне планування дій у надзвичайних ситуаціях, як ми завжди це робимо, на випадок серйозного погіршення ситуації з безпекою”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше газета The Washington Post повідомила, що має у розпорядженні документ американської розвідки із супутниковими фото, на яких видно, що російські війська в кількості 70 тисяч осіб зосереджені у трьох місцях неподалік кордону України, а також у тимчасово окупованому Криму. Загалом нині там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та артилерія.

Минулої п’ятниці президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

5 грудня міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі естонського телебачення повідомив, що кількість військ РФ біля українського кордону зростатиме, загальна їх чисельність може збільшитись до 175 тисяч.

7 грудня відбулися переговори президентів США й Росії, які тривали трохи понад дві години. Після цього президент Байден має намір обговорити результати з європейськими союзниками, а також особисто з Президентом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-