Лазебна: Населення України старіє, дітей – лише 18%

Лазебна: Населення України старіє, дітей – лише 18%

Укрінформ
В Україні наразі 7 мільйонів дітей, що становить 18% від усього населення.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Саміт "Діти", присвяченому 75-річчю діяльності Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже часто розповідаю про те, що ми — старіюча нація. І це не тільки стосується того, як зростає тривалість життя. Але це і ще про такий показник, що сьогодні, наприклад, дітей серед нас стає менше. І от по цифрам. Сьогодні у нас 7 мільйонів дітей, або 18% від усього населення нашої країни. На початку незалежності було майже 26%”, - розповіла Лазебна.

На думку міністра, потрібна така політика, "яка буде розбудовувати нашу країну, де не буде страшно народжувати, де родини з дітьми будуть отримувати необхідну підтримку і послуги, й діти будуть, безумовно, щасливими”.

Вона також зауважила, що в Україні наразі є 19 видів державної соціальної підтримки — соціальних виплат і доплат, якими на сьогодні охоплені близько 2 мільйонів сімей із дітьми.

Як повідомлялося, упродовж 2020 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану України зареєстровано понад 295 293 народження дітей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-