Про загрозу дезінформації треба розповідати ще з дитсадка - експертка

Про загрозу дезінформації треба розповідати ще з дитсадка - експертка

Укрінформ
Потрібно включати до навчальних програм курси зі збільшення рівня поінформованості про загрози дезінформації і починати це ще з дитячого садка.

Про це заявила старша експертка Центру стратегічних комунікацій НАТО Лінда Аустере під час міжнародного форуму стратегічних комунікацій Kyiv Stratcom Forum 2021, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, експертка центру НАТО згадала обговорення з колегами у Фінляндії, як рекомендаціям уряду та влади з протидії COVID-19 вірять люди.

“Насправді дослідники показали, що люди чомусь не вірять. Ми запиталися: “Чому?” З’ясувалося, що питання критичного мислення, знання того, як читати інформаційні матеріали - цьому треба вчити дітей ще з дитячого садочку. Тому коли мене запитують, де можна про це дізнатися, я завжди кажу: “Треба започатковувати такі програми освітнього характеру”, - зазначила Аустере.

Вона підкреслила, що Центр стратегічних комунікацій пропонує НАТО включати до навчальних програм курси збільшення рівню поінформованості про загрози дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, 7 і 8 грудня 2021 року у столиці України проходить Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники українських громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-