ЄС прагне зміцнювати співпрацю з Україною у сфері стратегічних комунікацій – експерт

ЄС прагне зміцнювати співпрацю з Україною у сфері стратегічних комунікацій – експерт

Укрінформ
Європейський Союз прагне зміцнювати співпрацю з Україною в сфері стратегічних комунікацій.

Про це під час Міжнародного форуму Kyiv StratCom Forum заявив директор Директорату міжвідомчих відносин, координації політики та публічної дипломатії Європейської служби зовнішніх справ Олівер Рентшлер, передає кореспондент Укрінформу.

“Важливий месседж від ЄС - ми прагнемо зміцнювати співпрацю з Україною в сфері стратегічних комунікацій, і звісно ж нас цікавлять конкретні кроки, які можна вжити разом з партнерами”, - зазначив Рентшлер.

Говорячи про проведення форуму Kyiv StratCom Forum, експерт зазначив, що час для такого заходу вибрано дуже влучно — адже в момент напруги, яку створює Росія військовою присутністю на кордоні з Україною, також відбувається поширення маніпулятивних наративів, що має на меті розхитати безпеку України.

“Ми бачили такі речі і раніше — відбувалися маніпуляції інформацією і в інших країнах. Тож ми маємо такі загрози, які існують постійно, і необхідно вирішувати, як з цими викликами боротися. І важливо працювати тут спільно, адже виклики, про які ми говоримо, не мають кордонів ні в просторі, ні в часі, вони дійсно складні, міжнародні, і саме тому реагування на ці виклики теж має бути відповідним”, - підкреслив він.

За словами Рентшлера, ЄС та НАТО є щирими прибічниками ідеї співпраці та партнерства з Україною. “Зараз в ЄС ми намагаємося розробити інструментарій для боротьби з інформаційними маніпуляціями, що допоможе нам краще давати раду з цій ситуацією, яка склалася, допоможе нам краще координувати наше спільне реагування”, - сказав він.

Він наголосив на важливості співпраці з українським Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Важливо наголосити, що потрібно розуміти інформаційне середовище, потрібно розуміти загрози, які стоять, це важливо як для вашого Центру, так і для нас, тому що ми теж працюємо саме з цим. І саме відштовхуючись від цього, ми намагаємося створювати наш інструментарій”, - зазначив експерт, додавши, що сталість роботи теж має значення, і у роботі Центру мають бути кадрові і фінансові ресурси, мають бути чіткі повноваження, чітке розуміння міжнародного співробітництва.

Рентшлер підкреслив важливість активних комунікацій на випередження, в тому числі - “ширити інформацію про наші спільні цінності, реформи — теж ефективний спосіб очистити інформаційний простір від дезінформації, спотворень і викривлень”. Тут, за його словами, неоціненна роль незалежних фахових ЗМІ.

“Також ми готові співпрацювати з представниками неурядових організацій. Тому разом з партнерами з ЄС ми створили групу підтримки України, і ми будемо продовжувати організовувати та проводити низку заходів на підтримку вашого Центру”, - наголосив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, 7 і 8 грудня 2021 року у столиці України проходить Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники українських громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-