В Україні потрібно створити ефективну школу батьківства — радниця Президента

В Україні потрібно створити ефективну школу батьківства — радниця Президента

Укрінформ
Правильна підтримка і вчасне виявлення сімей у складних життєвих обставинах, реформа деінституціоналізації та ранній розвиток кожної дитини в Україні наразі є пріоритетами, які підтримує Президент Володимир Зеленський.

Про це розповіла радниця - уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук на форумі "Україна 30. Саміт "Діти", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із приводу пріоритетів, які зараз ми маємо, і підтримує Президент України їх однозначно. Це - правильна підтримка і вчасне виявлення родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, реформа деінституціоналізації, ранній розвиток кожної дитини”, - зазначила вона.

Герасимчук нагадала, що в Україні проживає близько 7,3 млн дітей, і абсолютно кожен із них потребує підтримки і захисту прав.

Так, радниця Президента зауважила, що наразі дуже важливо навчити батьків правильно піклуватися про своїх дітей, дбати про них і приймати їх.

“Чомусь вважається, що щойно батьки народили дитину, вони вже вміють про неї піклуватися. Насправді це не так. Потрібно це визнати і потрібно робити все для того, щоби школа батьківства в Україні з’явилася якнайшвидше”, - підкреслила Герасимчук.

За її даними, нині в Україні близько 68 тисяч дітей, які мають статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Герасимчук переконана: якщо ефективно працювати з батьками і вчити їх дбати про дітей, ця цифра зменшуватиметься.

“Ми сьогодні дуже багато говоримо про підтримку родин, батьків, а маємо говорити саме про підтримку дитини”, - переконана радниця глави держави.

Також вона відзначила, що в Україні 168 тисяч дітей мають інвалідність, і їхніх батьків треба навчити не лише піклуватись про своїх дітей, а й приймати такими, якими вони є.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у Міжнародний день людей з інвалідністю 3 грудня запевнив, що Україна цілеспрямовано рухається до створення комфортних умов життя для людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-