Кампанія здорового харчування розпочнеться до нового року - Зеленська

Кампанія здорового харчування розпочнеться до нового року - Зеленська

Укрінформ
В Україні незабаром буде презентовано концепцію кампанії про здорове харчування та розвиток здорових харчових звичок, її реалізація розпочнеться до нового року.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська на форумі "Україна 30. Саміт "Діти", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уже незабаром буде представлена концепція кампанії “Здорове харчування та розвиток здорових харчових звичок” і напередодні Нового року ми разом з ЮНІСЕФ розпочинаємо реалізацію цієї кампанії та продовжуватимемо робити це наступного року”, - зазначила перша леді.

Вона також поінформувала, що до кінця року планується запустити веб-портал щодо реформи шкільного харчування.

Разом з тим Олена Зеленська зауважила, що співпраця України та ЮНІСЕФ не обмежується лише питаннями харчування, а йдеться й про “перезавантаження суспільства, про зміну мислення”.

“Ми співпрацюємо у забезпеченні можливостей рівних прав хлопчиків та дівчаток, створенні безбар’єрного простору для дітей і сімей з маленькими дітьми”, - додала дружина Президента.

Як повідомлялося, раніше дружина Президента Олена Зеленська закликала громади провести в школах уроки з культури харчування, щоб виростити здорове покоління.

У травні цього року в Україні було презентовано оновлене меню для шкільних їдалень, яке розраховано на 4 тижні й включає 160 страв. У раціоні, зокрема, збільшено кількість фруктів та м'яса.

Нові норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку стануть обов’язковими з 2022 року.

ЮНІСЕФ - дитячий фонд ООН, створена 11 грудня 1946 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-