Всеукраїнський онлайн-марафон на підтримку людей з інвалідністю тривав вісім годин

Всеукраїнський онлайн-марафон на підтримку людей з інвалідністю тривав вісім годин

Укрінформ
У міжнародний день людей з інвалідністю протягом восьми годин проходив Всеукраїнський онлайн-марафон "Комунікація – Партнерство – Відкритість".

Як передає Укрінформ, захід організувала урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова.

Під час свого виступу вона наголосила на важливості забезпечення прав людей з інвалідністю в умовах пандемії COVID-19, зокрема, у сфері охорони здоров'я.

"Вже з 1 січня 2022 року заклади охорони здоров'я, які укладають договір із Національною службою здоров'я України мають надати документ, що підтверджує надання в цьому закладі послуги з перекладу на жестову мову. Це вкрай важливий крок для забезпечення осіб із порушенням слуху послугами у сфері охорони здоров'я", - сказала вона.

Також Баранцова проінформувала, що за її ініціативи цього року відбулись наради з керівництвом майже всіх ОДА щодо дотримання прав людей з інвалідністю в умовах пандемії, які були відкритими для людей з інвалідністю. Таким чином вдалося напрацювати спільні рішення у сфері забезпечення прав людей з інвалідністю.

Крім того, Баранцова звернула увагу, що в закладах інтернатного типу вкрай мало приділяють увагу наданню послуг, які б дозволили дітям з інвалідністю вийти з інтернату та почати самостійне життя або отримувати послуги підтриманого проживання.

Урядова уповноважена також розповіла, що співпрацює з Міністерством із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій для забезпечення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

За словами Баранцової, існуюча в Україні інфраструктура є "недружною для людей з інвалідністю". Вона висловила сподівання, що ініціатива Президента "Велике будівництво" покращить доступ людей з інвалідністю до соціальної інфраструктури.

За результатами онлайн-марафону, який тривав із 10 до 18 години 3 грудня, для Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля підготують доповідну записку з пропозиціями щодо доручень міністерствам для вирішення питань у сфері забезпечення прав людей з інвалідністю.

Участь у заході взяли керівники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, регіональні представники урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю.

Під час онлайн-марафону здійснювались підключення до центральної студії в Секретаріаті Кабінету Міністрів керівників міністерств, які поінформували про проведену міністерствами роботу з питань соціальної підтримки людей з інвалідністю, поділилися планами такої роботи на 2022 рік та відповідали на запитання, які найбільше турбують людей з інвалідністю. Зокрема, порушувались питання доступності для людей з інвалідністю соціальних, медичних, освітніх послуг, а також інші питання, які пов'язані з дотриманням їх прав та законних інтересів. Пряма трансляція заходу проходила на каналі Кабінету Міністрів у Ютубі.

Як повідомлялося, 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-