До кінця століття населення України скоротиться до 22 мільйонів – НАНУ

До кінця століття населення України скоротиться до 22 мільйонів – НАНУ

Укрінформ
До кінця ХХІ століття населення України скоротиться до 22 млн.

Як передає Укрінформ з посиланням на Національну академію наук України, про це заявив член-кореспондент НАН України Олександр Гладун.

«Українське суспільство стрімко старіє, тому що у нас вища, ніж в Європі, смертність, і нижча народжуваність. І через зменшення кількості народжень зростає частка осіб похилого віку», - заявив Гладун.

За його словами, на скорочення українського населення також впливає пандемія, хоча остаточні оцінки можна буде дати лише по її завершенні.

«За нашими прогнозами, до кінця ХХІ століття населення України скоротиться до 22 млн. І ми поки що не бачимо шляхів зупинки цього процесу», - зазначив Гладун.

Вчений зауважив, що проблема старіння населення є актуальною у багатьох країнах Європи. «Хоча на мапі Європи Україна насправді не така вже й стара країна. Наприклад, у нас осіб старше 60-ти років - приблизно 23%. А в Португалії, скажімо, ці ж 23% - це особи у віці 65 років і більше», - додав Гладун.

Як повідомляв Укрінформ, генетик, дослідник старіння та засновник «Школи довголіття» Олександр Коляда вважає, що влада України має взяти за приклад Японію і Швейцарію в питанні продовження віку населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-