«єПідтримка»: уряд очікує, що 8 мільйонів вакцинованих звернуться за виплатами цьогоріч

«єПідтримка»: уряд очікує, що 8 мільйонів вакцинованих звернуться за виплатами цьогоріч

Укрінформ
Кабінет Міністрів очікує, що 8 мільйонів вакцинованих проти COVID-19 українців звернуться за виплатами 1 тис. грн цього року.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що 8 мільйонів громадян звернуться по виплати в одну тисячу гривень цього року. Усі будуть забезпечені цими коштами. Як і обіцяно, програма повною мірою запрацює з 19 грудня у застосунку або на порталі Дія", — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що найближчим часом уряд на своєму засіданні затвердить порядок використання відповідних коштів.

Як повідомлялося, Програма Президента України «єПідтримка» спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу, який постраждав від пандемії, та стимулювання процесу вакцинації. Згідно з програмою, повністю вакциновані українці отримають через портал або застосунок "Дія" одну тисячу гривень на вичерпний перелік послуг, зокрема можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Верховна Рада 2 грудня ухвалила закон, який передбачає виділення 8 мільярдів гривень з державного бюджету України на 2021 рік для виплати однієї тисячі гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-