В Україні пенсію з інвалідності отримують майже півтора мільйона осіб

В Україні пенсію з інвалідності отримують майже півтора мільйона осіб

Укрінформ
За даними Пенсійного фонду України пенсію з інвалідності наразі отримують майже півтора мільйона осіб.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко у виступі під час Всеукраїнського онлайн-марафону «Комунікація – Партнерство – Відкритість», організованого Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Взагалі, якщо говорити про рівень пенсійного забезпечення і про показники в цьому напрямку, то на сьогодні, за даними Пенсійного фонду, в нас майже півтора мільйона осіб з інвалідністю отримують відповідно пенсію по інвалідності, й розмір в середньому такої пенсійної виплати становить 3 тисячі 176 грн», - розповів Музиченко.

Водночас він зауважив, що на сьогодні мінімальна виплата для осіб з інвалідністю першої групи становить не менше ніж 2 тисячі гривень.

«Наступного року ми також передбачаємо і пропонуватимемо певні заходи стосовно покращення матеріального становища, а також збільшення відповідних виплат», - сказав заступник міністра соцполітики.

Він нагадав, що «за підтримки Верховної Ради було змінено розміри надбавки для тих, хто здійснює догляд за дитиною з інвалідністю, зокрема, підгрупи А, які мають найвищу форму і ступінь втрати здоров’я і потребують найбільшої уваги».

«Тобто на сьогодні збільшено із 100 до 150% розмір відповідної надбавки по відношенню до прожиткового мінімуму», - уточнив Музиченко.

Як повідомлялося, у Міжнародний день людей з інвалідністю, 3 грудня, відбувається Всеукраїнський онлайн-марафон «Комунікація – Партнерство – Відкритість», організований Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-