В Україні навесні повноцінно запрацює єдиний реєстр зброї - Монастирський

В Україні навесні повноцінно запрацює єдиний реєстр зброї - Монастирський

Укрінформ
У березні-квітні наступного року в Україні повноцінно запрацює єдиний реєстр зброї.

Як передає Укрінформ із посиланням на МВС, про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив на міжнародному форумі з питань клептократії та незаконних фінансових потоків.

“На початку наступного року ми презентуємо єдиний реєстр зброї, що також суттєво подолає корупційну складову. Ця сфера викликала багато зауважень. Вже у березні-квітні реєстр запрацює повноцінно”, - повідомив очільник МВС.

За словами Монастирського, МВС стрімко розвиває цифрові технології, ІD-картки, посвідчення водія, які відображаються в застосунку “Дія”, дозволяють отримати електронні послуги без проблем і без корупції. Онлайн можна отримати місце у черзі.

“Мета для сервісних центрів – безпроблемне, законне отримання водійського посвідчення, яке має бути реалізоване протягом трьох місяців. У процедурі отримання довідки про несудимість є проблеми. Однак протягом двох-трьох тижнів усунемо недоліки й таку довідку можна буде отримати онлайн. Громадянин миттєво отримує витяг з реєстру, а уповноважена особа зможе перевірити цей документ через QR-код”, - сказав він.

Як поінформував Монастирський, у питаннях “побутової” корупції українські спеціалісти орієнтувались на досвід міжнародних колег і впроваджували цифровізацію послуг. “Хочу сказати, що цей кейс дуже успішний в Україні. Якщо раніше ми переймали досвід, то тепер ми можемо ним ділитись. В тому числі електронне кримінальне провадження стане суттєвим кроком у протидії корупції в Україні”, - зазначив Монастирський.

Він закликав об’єднати зусилля всіх правоохоронних органів, тому що “тільки таким чином можна говорити про реальну протидію цьому явищу”.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко заявив, що створення єдиного реєстру зброї перебуває на фінальному етапі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-