Офіс генпрокурора показав Зеленському карту потенційних інцидентів кібербезпеки

Офіс генпрокурора показав Зеленському карту потенційних інцидентів кібербезпеки

Фото
Укрінформ
Президентові Володимиру Зеленському в Офісі генпрокурора презентували карти потенційних інцидентів кібербезпеки та статистики кримінальної протиправності.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

Як зазначається, карта злочинності стане допоміжним інструментом для контролю громадськості за ефективністю роботи правоохоронних органів. На ній кожен зможе побачити, наскільки кримінальним є певний район, скільки тут вчинено крадіжок, грабежів, вбивств, стан розкриття кримінальних правопорушень.

Крім того, Президентові продемонстрували карту потенційних інцидентів кібербезпеки - один з модулів єдиної системи виявлення та реагування на загрози інформаційній безпеці та протидії хакерам, до якої підключено Офіс генпрокурора та всі обласні прокуратури. При її створенні використано найкращі світові практики, зауважили в ОГП.

Президент в Офісі Генпрокурора ознайомився з картами злочинності // Фото: Офіс Генпрокурора

Карта потенційних кіберінцидентів дає змогу в автоматичному режимі відстежувати мережеву активність всіх комп’ютерів Офісу Генпрокурора та обласних прокуратур, а надалі з отриманою інформацією працюють фахівці з кібербезпеки.

"Лише за цей рік вдалося протистояти масштабній DDoS-атаці, забезпечити в автоматичному режимі блокування більш як 27 млн атак на інфраструктуру та вебресурси. Окрім того, спільно з СБУ виявлено та знешкоджено шкідливу діяльність хакерського угрупування «Армагедон», яке працює в інтересах ФСБ РФ", - заявили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників прокуратури та 30-ї річниці її створення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-