Прикордонники спростували фейк про «розстріл мігрантів» у Чорнобильській зоні

Прикордонники спростували фейк про «розстріл мігрантів» у Чорнобильській зоні

Укрінформ
Державна прикордонна служба України назвала фейком повідомлення про розстріл мігрантів у Чорнобильській зоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДПСУ.

"У мережі інтернет почало ширитися відео, на якому начебто зняті тепловізійною камерою кадри розстрілу групи осіб. Окремі ресурси дописують, що це відбувся розстріл українськими військовими, інші зазначають, що прикордонниками, групи нелегальних мігрантів, які намагалися прорватися в Україну з Білорусі через зону відчуження", - заявили у Держприкордонслужбі.

На опублікованому відео видно напис PRILUKI. Сам відеозапис зроблений начебто 29 листопада.

"Державна прикордонна служба України зазначає, що ця інформація не відповідає дійсності та є фейковою. Жодних виявлень груп незаконних мігрантів на кордоні з Республікою Білорусь, у тому числі в районі Чорнобильської зони не було", - підкреслили у ДПСУ.

Прикордонники закликали громадян залишатися свідомими й не поширювати інформацію фейкових ресурсів і ту, яка використовується російською пропагандою.

Подібні фейкові повідомлення про затримання незаконних мігрантів в Чорнобильській зоні вже з'являлися кілька тижнів тому і теж були спростовані.

Держприкордонслужба просить громадян довіряти лише перевіреній та офіційній інформації.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив приклади дезінформації та маніпулятивної інформації, яку розповсюджують через медіа російські та білоруські пропагандисти, висвітлюючи тему "мігрантської кризи в Білорусі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-