НАБУ звернулося до восьми країн у справі про банду, яку очолював ексдепутат - Ситник

НАБУ звернулося до восьми країн у справі про банду, яку очолював ексдепутат - Ситник

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України направило за майже 7 років своєї роботи у 80 іноземних країн більше 1000 міжнародно-правових доручень у тих справах, які розслідує відомство.

Про це під час Міжнародного форуму з питань клептократії та незаконних фінансових потоків заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент Укрінформу.

“За майже 7 років розслідувань, які ми проводили, ми направили більше 1000 міжнародно-правових доручень у інші країни світу, усього - у 80 країн світу. Тобто, якщо хтось думає, що корупція — це проблема України, то ті цифри, які я озвучив, показують, що насправді проблема набагато ширша”, - заявив очільник НАБУ.

Як приклад Ситник навів одну із справ НАБУ, - щодо злочинної організації, яку очолював колишній член парламенту. За його словами, працівники очолюваного ним відомства скерували по цьому кримінальному провадженню 56 міжнародних доручень у 8 країн світу.

“Це лише одне провадження, яка вже (знаходиться — ред.) у (Вищому антикорупційному — ред.) суді. І без належної співпраці з нашими колегами з інших країн, це було б неможливо”, - поінформував Ситник.

Він також висловив переконання, що без належної співпраці правоохоронців усередині України та без належної співпраці з нашими міжнародними партнерами будь-які розслідування приречені на провал.

Фактично кожне розслідування, яке пов'язано з великою сумою незаконних фінансових потоків, завжди пов'язано з міжнародно-правовими дорученнями, зазначив директор НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, посли G7 20 жовтня привітали ухвалення Верховною Радою закону "Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України" (№5459-1).

29 листопада посли країн "Групи семи" обговорили з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником прогрес у боротьбі з корупцією в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-