Для технічного переоснащення лікарень потрібно мінімум 17 мільярдів - Ляшко

Для технічного переоснащення лікарень потрібно мінімум 17 мільярдів - Ляшко

Укрінформ
На повне переоснащення лікарень обладнанням потрібно 17 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це під час Міжнародного форуму «Корея-Україна», який присвячений питанням новітніх викликів для системи охорони здоров’я, зокрема - у зв’язку з пандемією Covid-19, сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

"Потенційно найменша сума коштів, яка нам потрібна для технічного переоснащення лікарень, це 17 млрд грн", - сказав Ляшко.

Міністр наголосив, що наступним етапом медреформи буде розвиток мережі та інфраструктури: у 2022 році - формування госпітальної мережі на рівні областей, у 2022 та 2023 роках - повністю технічне переоснащення закладів охорони здоров'я. Водночас в наступному році планується збільшення зарплат через програму медгарантій в сфері охорони здоров'я.

"Тому один з елементів, як з'явиться це обладнання, це питання міжурядових угод України з країнами, які виробляють високотехнологічне обладнання, таких як Республіка Корея, США та інші. В бюджеті на 2022 рік вже закладені кошти на оплату 15% попередніх платежів на постачання обладнання з інших країн. А далі держава бере фінансові гарантії від 10 до 20 років і виплачує його вартість в довгостроковій перспективі",- сказав Ляшко.

Також за словами Ляшка, процес буде відбуватися за умови співфінансування. "Держава забирає на себе великогабаритне дороговартісне обладнання, все інше - органи місцевого самоврядування",- зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-