На українському кордоні не фіксують мігрантів з Білорусі

На українському кордоні не фіксують мігрантів з Білорусі

Укрінформ
Ситуація на кордоні України з Білоруссю наразі спокійна та контрольована.

Про це сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. На даний момент не відмічається груп мігрантів, які б намагалися порушити державний кордон», сказав він.

За словами Демченка, операція правоохоронців «Полісся» продовжується. Речник уточнив, що зараз, зокрема, на Волині відбуваються навчання резервів, які залучені до посилення кордону в рамках операції «Полісся».

Як повідомлялося, 23 листопада на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася активна фаза спеціальної прикордонної операції «Полісся». Вона координується ДПСУ та проводиться спільно з силами Національної гвардії, поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

25 листопада в Житомирській області в межах спецоперації "Полісся" відбулися тренування щодо забезпечення правопорядку в разі ускладнення оперативної обстановки на кордоні з Республікою Білорусь.

Режим Олександра Лукашенка після санкцій з боку Євросоюзу спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та ряду африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

У прикордонній смузі виявилися заблокованими тисячі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-