Скандальна вечірка у річницю Голодомору: на блогера склали протокол

Скандальна вечірка у річницю Голодомору: на блогера склали протокол

Укрінформ
Поліцейські склали протокол за недотримання карантинних обмежень на організатора гучної вечірки у Львові у Будинку вчених у День вшанування пам'яті загиблих внаслідок Голодомору 1932-1933 років. Йому загрожує штраф від 17 до 34 тис. грн.

Про це у Фейсбуці повідомила поліція Львівської області, передає Укрінформ.

«У суботу, 27 листопада, під час моніторингу соцмереж поліцейські виявили інформацію про масове святкування в одному із закладів у центрі Львова. Правоохоронці встановили особу організатора вечірки, 29-річного мешканця міста Чернівці. За порушення карантинних обмежень складено протокол за ч.1 ст.44-3 «Порушення правил карантину щодо людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень», - йдеться у повідомлені.

Як повідомляв Укрінформ, львівська міська комісія ТЕБ і НС провела перевірку та вирішила призупинити діяльність Будинку вчених після скандального святкування дня народження чернівецького блогера Олександра Заліска в День вшанування пам'яті загиблих внаслідок Голодомору 1932-1933 років. Ініціатор свята влаштував «голодну» вечірку в сексі-стилі, на яку були запрошені також інші відомі інстаграм-блогери.

Після вечірки запрошені гості почали викладати в Інстаграм фото і відео, що викликало хвилю негативних емоцій в українців. У соціальних мережах активно почали закликати компанії припинити співпрацю з блогерами. Зокрема, такі звернення в постах і коментарях скеровували до Метро, Київстар, Розетки, Нової пошти, Bourjois Україна, JYSK Ukraine, Ашану.

У Будинку вчених наголосили, що вони шоковані тим, що сталося: коли укладали угоду, то йшлося про звичайне святкування дня народження, але коли 8 бусів почали звозити меблі і реквізит для святкування, зрозуміли, що буде щось грандіозне. Проте уже на той час угода була підписана, а її розірвання могло б призвести до суду.

Фото: Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-