Кількість COVID-випадків в Україні за тиждень зменшилася на 22% – Ляшко

Кількість COVID-випадків в Україні за тиждень зменшилася на 22% – Ляшко

Укрінформ
В Україні вже третій тиждень спостерігається спад захворюваності на коронавірус, протягом минулого тижня кількість випадків зменшилася на 22%.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"В Україні третій тиждень триває спад захворюваності на COVID-19. За тиждень кількість виявлених випадків захворюваності на COVID-19 зменшилася на 22%, госпіталізацій — на 12%. Показник середньодобової смертності зменшився на 14%. Вже другий тиждень поспіль середньодобова кількість виписок переважає над кількістю госпіталізованих на чверть. За останній тиждень кількість “ковідних” пацієнтів зменшилася на 14%", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що наразі коронавірус – основна причина смертності в Європі, і до наступної весни COVID стане причиною 2 мільйонів смертей тільки в країнах Європи. За його словами, у той час, як в Україні спостерігаються стійкі тенденції зменшення впливу ковіду на медичну систему, у 25 країнах Європи ці системи перебувають під значним навантаженням, а 49 країн відчувають значну нестачу реанімаційних ліжок.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби зафіксовано 5 804 випадки зараження коронавірусом. Загалом за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 3 427 827 осіб, з них одужали 2 920 714 осіб, померло 85 414 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-