В Австрії за перевезення нелегалів затримали 15 осіб, серед них - українці

В Австрії за перевезення нелегалів затримали 15 осіб, серед них - українці

Укрінформ
Правоохоронці Австрії в суботу заявили про затримання 15 підозрюваних у незаконному ввезенні сирійських, ліванських та єгипетських мігрантів у країну, серед затриманих є громадяни України. 

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує АР.

Поліція землі Нижня Австрія минулого місяця розпочала розслідування щодо групи, яка незаконно ввозила мігрантів з сербсько-угорського кордону через Словаччину та Чехію до Австрії. Мігрантів висаджували на північ від Відня.

Згідно із заявою, 15 підозрюваних у перевезенні - громадяни Молдови, України та Узбекистану. Їх було затримано переважно під час перевірок підозрілих автомобілів у середині листопада, а також у готелі Відня.

Усі затримані спробували втекти, коли їх зупинили правоохоронці.

Підозрювані начебто завантажували від 12 до 15 осіб в автомобілі та фургони, які використовувалися для поїздок, при цьому задні сидіння знімалися, а задні шибки зафарбовувалися.

За даними поліції, підозрювані перевезли понад 700 осіб. З мігрантів брали 4000-5000 євро з особи за поїздку, загальна вартість становила понад 2,8 мільйона доларів. Мігранти заявляли, що планують продовжити шлях до Німеччини - або потягом, або їх заберуть родичі.

Затриманих перевізників вербували у них на батьківщині через рекламу в соціальних мережах, яка пропонувала роботу водіями за 2–3 тис. євро на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-